Bed en Breakfast de Mookerplas is gelegen in een rustige natuurlijke omgeving met mogelijkheden voor watersport, wandelen en fietsen. Op korte loopafstand bevindt zich de Mookerplas, het bos en de Mookerheide. Milsbeek ligt in het ‘Maasdal’ en het ‘Niersdal’. Een prachtige plek tussen de beboste stuwwal van de Sint Jansberg en het Reichswald in het oosten en de rivier de Maas in het westen. De fraaie ligging in het Maasduinengebied gaat samen met een rijke afwisseling van weelderig natuurschoon. Naast deze ruimtelijke kwaliteit heeft Milsbeek mooie cultuurhistorische en toeristische elementen. De oude pottenbakkerij is een juweeltje ‘in de dop’ met veel potentie. De oorlogsbegraafplaats en de oude panden mogen er zijn, en wat te denken van het oude poldermolentje op de ‘Bulten’, destijds de enige polder in de Zuidelijke Nederlanden.

Met de aanwezigheid van Maas en Niers is het gebied van Milsbeek sedert de Romeinen een strategische plek geweest met vele oorlogshandelingen.  Daarnaast zijn er in de  nabijheid van Milsbeek  cultuurhistorisch en toeristisch interessante trekpleisters, zoals de Martinustoren in Gennep, de Romeinse villa in Plasmolen, de Mookerhei met zijn Schotse Hooglanders en schapen, het typische Maasheggenlandschap, de Sint Jansberg en de Mookerplas met z’n diverse vormen van waterrecreatie. Milsbeek ligt als het ware midden in al dit moois. Al deze aspecten maken Milsbeek tot een juweeltje van woon- en verblijfsgenot.

Bed en Breakfast De Mookerplas ligt aan een fietsknooppuntennetwerk met prachtige fietsroutes,  zoals bijvoorbeeld het Land van Peel en Maas of Maasduinen of de LF3.  Ook diverse wandelroutes liggen hier dichtbij zoals  Het Pieterpad en de Walk of Wisdom. Op de Mookerplas kunt u zeilen, roeien, zwemmen of maak een kanotocht met één van onze kano’s. U kunt ook heerlijk op het strand of op een bankje langs het water gaan zitten en de bootjes of de watervogels bekijken.

Op ongeveer 1,5 km afstand bevinden zich tal van restaurants met voor ieder wat wils. Zo is er een Pannenkoekenbakker, een Grand café, een eetcafé en een heerlijke ijssalon, er is meer als genoeg om uit te kiezen. Op ongeveer 500 meter van B&B De Mookerplas is  bovendien  Midgetgolfbaan ‘het Golfhuisje’ en iets verderop Bowlingbaan ‘Het Zuiden’